Energie Netbeheer

Thuis innetbeheeraansluitentransportvan stroom en gas

Image

Stroomlijnen

Stroomlijnen

Altijd het juiste vermogen

Wilt u een soepele stroom- en gasvoorziening voor uw bedrijf? Dat valt of staat met een betrouwbaar en efficiënt energienetwerk. En de juiste aansluiting.

Beheerders hebben het er druk mee en er komt veel bij kijken. Heeft u het juiste contract (groot- of kleinverbruik)? Hoe zit het met afname en invoeding? Met transportvermogen en capaciteit? Collectief Belang is erin thuis en wij staan klaar om u te helpen.

Netbeheer

Netbeheer

Van TenneT naar regionale netbeheerders naar uw bedrijf. Zo loopt de stroom in Nederland.

Lees meer
Aansluiting

Aansluiting

Klein- of grootverbruiker? De juiste indeling is belangrijk voor probleemloos gebruik. En kosten.

Lees meer
Transport

Transport

Wat betekenen transportvermogen, afname en invoeding voor het beheer van een energienetwerk?

Lees meer
Capaciteit

Capaciteit

Een soepele stroomvoorziening draait om capaciteit. En congestiemanagement. Hoe zit dat?

Lees meer

Netbeheer

Netbeheer

In Nederland is de elektriciteitsvoorziening in handen van Tennet en regionale netbeheerders. Tennet transporteert naar regionale verdeelstations. Regionale beheerders leveren aan bedrijven.

TenneT beheert en onderhoudt het Nederlandse hoogspanningsnetwerk. Zorgt voor transport van elektriciteit naar de regionale netbeheerders en is leidend in het realiseren van infrastructuur voor de energietransitie. Tevens zorgt Tennet voor de balans in ons net. Cruciaal omdat een mismatch tussen vraag en aanbod kan leiden tot stroomstoringen (onbalans).

Image
Image

Aansluiting

Aansluiting

Voor de energieaansluiting – gas en elektriciteit – kennen we kleinverbruikers en grootverbruikers. Daarbij gaat het om (afstemming van) verbruiksvolume en aansluitcapaciteit. Juiste indeling is belangrijk voor bijvoorbeeld kosten, leveringszekerheid en regelgeving.

Uw aansluiting voor stroom verloopt via de netbeheerder in uw regio. Afhankelijk van uw verbruik bent u groot- of kleinverbruiker. Wij helpen u graag bij het regelen van de aansluiting.

Transport

Transport

Transportvermogen, afname en invoeding zijn bepalend bij het beheer van een stabiel en efficiënt energienetwerk. We leggen graag uit waarom.

Elk netwerk heeft een maximale hoeveelheid energie (elektriciteit of gas) die het kan transporteren. Die netwerkcapaciteit en infrastructuur moeten passen bij de vraag.

Image
Image

Capaciteit

Capaciteit

Bij een efficiënt en betrouwbaar beheer van het elektriciteitsnetwerk spelen contractvermogen en congestiemanagement een grote rol. Alles draait om capaciteit. Hoe dat zit leggen we uit.

Bij grootverbruik aansluitingen mag u via uw aansluiting een maximale hoeveelheid vermogen (in kW of MW = 1.000 kW) afnemen of invoeden (het gecontracteerde vermogen). Zit u hoger, dan kan dat kosten of technische beperkingen met zich meebrengen. Bij kleinverbruik aansluitingen is contractvermogen niet van toepassing en mag u onbeperkt afnemen of invoeden zolang u de hoogte van uw aansluitwaarde niet overschrijdt

Over Collectief Belang

Onze vestigingen

Schoonhoven

Zwolle

Leeuwarden